TOZ ALMA
Ücretsiz servislerimizle evlerinizden alınan halılar, zamanla halı bünyesine nüfus etmiş toz ve partüküllerden arındırılmak için çırpma ve vakum ile üzerindeki her türlü toz, kum ve yabanı maddelerden arındırılır.
HALI YIKAMA: Toz dolabından çıkan halılar, fırçalama makinesiyle ve özel kokulu şampuanlarla fırçalanır ve durulanır. Kullanılan ilaç ve şampuanlar insan sağlığına zarar vermeyen özel üretilmiş ürünlerdir.
SANTRİFÜJ SIKMA: Fırçalama sonrasında halılar, yüksek devirli santrifüj – sıkma makinelerinde sıkılarak bünyesindeki sudan arındırılır.
KURUTMA ODASI: Santrifüj – Sıkma makinelerinden çıkan halılar, kuru ve sıcak hava üfleyen çıkan nemli havayı çekerek, halının cinsine göre uygun sıcaklık ve zaman kullanılarak kurutulur.
KALİTE KONTROL POŞETLEME: Kurutma odalarından çıkarılan halılar paketleme makinasından geçirilerek poşetlenir, servise hazır hale getirilir.
Halı Bakımı ve Lekelere Çözüm Yolları
Farklı lekelerin halıyı nasıl etkilediğini bilmek çözüm üretmek için önemlidir. Kuru lekeler halı liflerine zarar verir, ama düzenli şekilde halının vakumlanması bunu önleyecektir.Sakız ve reçine gibi yağlı lekeler kir toplarlar. Bunun sonucunda halının rengi soluk griye veya kahverengiye döner. Halının görünümünü bozan asıl olarak bu yağlı lekelerdir, bu lekeler halının liflerine sinerler ve zor temizlenirler.
Kan Lekesi
Kan lekesine soğuk temizleme karışımlarıyla müdahale edilmelidir. Halıya kandan patojenik oluşumları temizlemek için bir halı temizleme profesyoneli çağırılmalıdır.
Boya Lekesi
Birçok içecek, ilaç, kozmetik ürünü, yemek ve başka sıvılar boya içerirler. Bu boyanın halı liflerince emilmesi çıkartılamayacak lekelere sebep olacaktır. Bu lekeler tekrar boyanarak halı üzerinde saklanabilir veya bu lekelerin etkilediği alan tekrar dokunabilir. Bunun dışındaki tek yöntem profesyonel bir halı temizleyicisine başvurmaktır.
Pas Lekesi
Pas lekesinin kaldırılması için profesyonel birinin yardımı mutlaka gerekir, çünkü bu lekenin temizlenmesinde kullanılan kimyevi maddeler yanlış kullanıldığında halıya çok büyük zararlar verebilir.
Evcil Hayvanların oluşturduğu lekeler
En iyi eğitilmiş hayvanlar bile evde lekelere sebep olabilir. Hayvanın üresi halıya bulaştıktan çok sonra fark edilir. Hayvanın beslenme şekline göre üresinin halıda bıraktığı lekenin zararı değişir. Üre lekesinin çeşidini hayvanın kullandığı ilaçlar, cinsiyeti, yaşı, sağlığı ve üreme durumu gibi etkenler etkileyecektir. Bazı çeşit üre lekeleri temizlenemeyebilir. Bu lekelerin önlenmesi için ilk olarak çabuk bir biçimde kağıt havlularla ürenin emilmesi sağlanmalıdır. Çeyrek kaşık bulaşık deterjanı ile ılık suyu karıştırarak halı silinmelidir. Bulaşık makinesi için olan deterjanı kullanmamak gerekir. Deterjan uygulamasından sonra iki bardak su ve bir bardak beyaz sirkeden oluşan karışımla halıyı silin ve çabucak kurutun. Kurutmak için kağıt havluyu bölgenin üstüne yayın ve bunun üstüne bir ağırlık koyun. Kağıt havlular tamamen nemlendikçe yeni kağıt koyun ve böylece bölgeyi kurutun.